5x tips tegen een schrale huid

5x tips tegen een schrale huid

Pff... De gure wind, kou en temperatuurwisselingen van dit seizoen zijn geen pretje voor je huid! Heb jij ook zo'n last van schrale lippen, droge handen en andere kwaaltjes? Wij in ieder geval wel! Hieronder daarom de 5 beste tips om je huid lekker zacht te houden.

 

Tip #1: Smeren maar... ♡

Met de gure wind en dalende temperaturen op komst, kan je huid wel een lekkere vette creme gebruiken. Smeer je sowieso 's ochtends na het douchen in. De creme houdt het water in je huid vast en zorgt zo voor minder snelle uitdroging. Twijfel je over welke creme je moet gebruiken? Kies er dan sowieso een die vitamine A bevat; dit zorgt er voor dat je huid goed beschermd en verstevigd is. 

 

Tip #2: Douche niet te heet ♡

We know, we know... Wat is er nu lekkerder dan een lange, hete douche? Niets, right? Maar toch... Voor ons huidje is het in de kou toch echt beter om die hete douche iets kouder te zetten. Door een te warme douche wordt het vocht namelijk uit je huid onttrokken en raakt het snel uitgedroogd. Hmm, niet fijn! Kies dus vanaf nu voor een lauwe douche en kruip daarna lekker in een oversized hoodie met een theetje op de bank. Zo word je ook warm!

 

Tip #3: Scrub er op los (maar niet te vaak!) ♡

Af en toe lekker scrubben helpt goed tegen een schrale huid omdat je de dode huidschilfers hiermee verwijdert. Ga hier wel voorzichtig mee te werk: een scrub met te grote en harde korrels is bijvoorbeeld vrij agressief voor een gevoelige huid en tast dan ook zeker de beschermlaag aan. Kies liever voor een wat zachtere scrub. 

 

Tip #4: Zorg voor genoeg luchtvochtigheid ♡

Superbelangrijk voor je huid: voldoende luchtvochtigheid. Als het buiten heel erg koud is en de centrale verwarming binnen hoog staat, ontstaat er een laag vochtigheidspercentage in de lucht waardoor de huid meer vocht verliest. En hierdoor krijg je een droge en vaak jeukende huid. Hoe je dit kunt fixen zonder de verwarming uit te hoeven zetten? Super simpel! Je kunt gebruik gaan maken van een luchtbevochtigingsinstallatie of, nog makkelijker, door een bakje water naast de verwarming te zetten. 

 

Tip #5: Maak zelf een avocadomaskertje ♡

Supergoed voor je huid: een home made avocadomaskertje! Heel makkelijk en snel te maken:

♡ Meng een halve avocado met een eetlepel honing.
♡ Prak de avocado goed fijn, dit smeert makkelijker.
♡ Breng het aan op je gezicht en laat 20 tot 25 minuten intrekken.
♡ Het masker droogt ietsje in.
♡ Spoel het masker zorgvuldig af met lauw water en dep je huid droog zodat er nog wat vocht extra opgenomen kan worden.

 

logan-ripley-285309.jpg

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden