7 geheimen voor prachtig haar

7 geheimen voor prachtig haar

Een perfect afgestylde outfit kan eigenlijk maar door een ding verpest worden: een bad hair day... Vettig haar, een lok die gewoon maar niet op de juiste plaats blijft zitten of dode punten. Het kan er allemaal voor zorgen dat je je net niet lekker in je outfit voelt. En dat is zonde! Daarom zochten wij uit hoe je snel en makkelijk een prachtige, glanzende hairdo krijgt. 'Cause you know what they say right..? 'Als je haar maar goed zit!'

Geheim #1: Wees zuinig met krullen & stijlen ♡

Je haartjes in de krul zetten of juist mooi glad stijlen: best verleidelijk om vaak te doen. Toch is het zoveel beter voor je coupe om dit terug te brengen tot twee keer per week! Het beste is natuurlijk om het nooit te doen, maar dat gaan we uiteraard niet van je vragen. ;) Gebruik ten minste altijd een serum voor het krullen of stijlen. Dit zal ervoor zorgen dat je haar een beetje beschermd wordt tegen de hitte. Zorg er daarnaast ook voor dat de tang niet op de hoogste stand staat. 

 

Geheim #2: Vet haar? Gebruik droogshampoo! ♡

Morgen vroeg weer naar werk, maar geen zin om 's avonds je haar nog helemaal te wassen ondanks dat je voelt dat het vettig wordt? Spray dan voor je gaat slapen wat droogshampoo in je haar. Dit zorgt voor wonderen! In de nacht zullen de oliën die vrijkomen worden geabsorbeerd en je zult merken dat je wakker wordt met een geweldige frisse hairdo. Nice! 

 

Geheim #3: Laat je haar voorzichtig opdrogen ♡

Wrijf jij je haren na het wassen ook droog met een handdoek? Of fohn je het? Niet meer doen! Dit is namelijk superbeschadigend voor je haar. Het allerbeste is om je coupe gewoon zonder hulpmiddelen te laten drogen. Wil je toch iets gebruiken; dep dan voorzichtig met een handdoek of maak een tulband op je hoofd met een babydoek. Deze zijn lekker zacht en zullen je haar minder snel beschadigen. 

 

Geheim #4: Knip je punten regelmatig ♡

Om een mooie, gezonde hairdo te hebben, is het belangrijk regelmatig je puntjes bij te laten knippen. They say dat je eigenlijk iedere zes weken naar de kapper moet, maar ik denk dat weinig vrouwen dit doen. Toch is het zo dat vaak knippen ook betekent dat je haar de kans krijgt om lekker gezond te zijn en veel te groeien. 

 

Geheim #5: Was je haar minder ♡

Vind jij het ook zo lekker om iedere dag je haar te wassen? Heel begrijpelijk, want je voelt je dan zo lekker fris, maar het is heel ongezond voor je haar! Probeer dit dus terug te brengen, want hoe minder vaak je je haar wast, hoe gezonder dit is. Het is namelijk zo dat hoe vaker je je haar wast, hoe gewender je haar daaraan raakt en hoe korter je dus zonder shampoo kan. De shampoo zorgt ervoor dat het proces waarbij natuurlijke oliën worden aangemaakt die je haar reinigen, verstoord wordt. Het is dus helemaal niet nodig om je haar zo vaak te wassen; de natuurlijke oliën zorgen hier zelf al voor.

 

Geheim #6: Gebruik eens in de twee weken een haarmasker ♡

Voor een mooi, glanzend kapsel is een fijn haarmasker een echte must! Het maakt je haar sterker en glanzender en laat ook nog eens de kleuren mooier uitkomen. Breng het masker na het wassen met shampoo aan op handdoekdroog haar en wrijf het er goed in. Een conditioner mag je dan overslaan. Steek je haar vervolgens op in een knotje en bedek het in een in heet water uitgewrongen handdoek. Laat het nu het liefst een paar uurtjes goed intrekken en spoel het daarna weer uit. Dit is ideaal om te doen als je lekker een dagje thuis bent. Heb je haast? Bewaar dit klusje dan beter voor een andere keer!

 

Geheim #7: Borstel je haar op de juiste manier ♡

Pas je alle bovenstaande tips al toe, maar heb je nog steeds niet het het haar waar je tevreden mee bent? Dan zou het aan je manier van - jawel! - borstelen kunnen liggen. Borstelen wordt vaak een beetje vergeten, maar is heel erg belangrijk. Zo wordt er aangeraden goede verzorgingsproducten te gebruiken voordat je je haar borstelt. Denk bijvoorbeeld aan een leave-in conditioner zodat je sneller door de klitten heen komt. Ook de manier van borstelen kan heel veel uitmaken. Zo is het beter om niet meteen je hele haar (van wortel tot punt) te borstelen, maar te beginnen bij de wortel en dan naar beneden te werken. Ook je haar borstelen terwijl het nog nat is, is een echte no-go. Daarnaast kan het ook nog eens aan je borstel zelf liggen. Er bestaan namelijk superveel verschillende borstels. De een heeft bijvoorbeeld haren van varkenshaar en de ander van kunststof. Benieuwd welk type borstel bij jou past? Lees dan even dit artikel

 

 

Blog-wk-46-header.jpg

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden