De 5 meest voorkomende goede voornemens voor 2018

De 5 meest voorkomende goede voornemens voor 2018

Het einde van 2017 komt in zicht en dat betekent natuurlijk dat iedereen weer gaat nadenken over zijn of haar goede voornemens. Heb jij al een lijstje gemaakt? Wij waren in ieder geval wel benieuwd naar wat iedereen in het volgende jaar wil verbeteren of bereiken. Daarom hieronder de vijf meest voorkomende goede voornemens voor 2018!

1. Vaker sporten 

Misschien heeft het er een beetje mee te maken dat we in december gewoon veeeel meer eten dan in de andere maanden, maar meer sporten of afvallen is en blijft een populair voornemen. Helaas lukt het veel mensen niet om het sporten vol te houden, maar gelukkig zijn er een aantal manieren om jezelf te blijven motiveren: schrijf je in bij de sportschool en vertel dit aan al je vrienden (dan móet je wel gaan), zoek een sportbuddy (samen trainen is toch leuker dan alleen), neem een personal training (best duur, but totally worth it), of geef je op bij een aantal groepslessen (zo krijg je nét dat duwtje in je rug dat je nodig hebt.)

 

2. Meer tijd doorbrengen met je loved ones 

Druk, druk, druk. Iedereen is druk en zo kan het zomaar dat je elkaar weken niet ziet! Daar moet maar eens verandering in komen. Vaker met familie en vrienden afspreken is dan ook een voornemen dat veel mensen hebben. Probeer geregeld iets leuks te plannen, want dit voornemen schiet er helaas vaak al snel bij in als je niets plant. Dit hoeft niet iets heel groots te zijn: samen een drankje doen bij je favo cafe is toch al supergezellig? 


3. Meer reizen 

Dit voornemen is er één die ik zelf ook zeker heb. Yep: meer van de wereld zien staat zeker hoog op mijn lijstje. Dit voornemen is populair omdat je tijdens het reizen helemaal tot rust kunt komen en je je eindelijk helemaal kunt focussen op andere dingen dan je werk of school. Er zijn natuurlijk meer dingen die ertoe doen, maar dat is makkelijk om te vergeten als je altijd druk bent met studeren of werken. Ook leer je jezelf veel beter kennen als je alleen - of samen natuurlijk - de wereld gaat verkennen en is het dus, hoe dan ook, een mooie ervaring. 

4. Gezond eten 

Je ervan bewust zijn wat je eet, wordt voor veel mensen steeds belangrijker. En al helemaal na al het lekkers in de decembermaand (oliebollen, pepernoten, kerstdiners) willen we in januari weer lekker gezond gaan doen. Maak het jezelf iets makkelijker door (bijna) alleen maar gezonde boodschapjes te doen en de ongezonde dingen te beperken. Zo word je niet dagelijks in de verleiding gebracht te snoepen. Het is natuurlijk het gezondst om helemaal geen lekkers te kopen, maar ach: af en toe heb je toch gewoon een reep chocola nodig? Probeer hier een balans in te vinden en in combinatie met meer sporten moet een gezondere levensstijl zeker goed komen! 

5. Iets nieuws leren 

Last but not least: het leren van nieuwe vaardigheden staat ook hoog in het lijstje van goede voornemens. Het is natuurlijk altijd goed om jezelf te ontwikkelen, uit te dagen en nieuwe dingen te leren, maar soms kom je daar door drukte even niet aan toe. Het is daarom altijd goed om hier in het nieuwe jaar wél plannen voor te maken. Wil jij gitaar leren spelen, salsa leren dansen of misschien wel een eigen website bouwen? Schrijf je dan nu in voor een cursus of voor lessen en maak er werk van! 

 

Zo, dit waren ze; de 5 populairste voornemens voor 2018. Zitten jouw goede voornemens hier ook tussen? Of heb je misschien een heel andere? Laat het ons weten in een comment! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden