De fijnste fashionfilms

De fijnste fashionfilms

Gek op fashion? En op films? Voeg deze twee heerlijkheden samen en je hebt het perfecte recept voor een avondje bankhangen. En we maken het nog wat makkelijker, want we hebben de leukste fashionfilms alvast voor jullie op een rijtje gezet. Enjoy, enjoy, enjoy!

 

Clueless (1995) ♡

Cher Horowitz got it all: ze is populair, heeft de mooiste merkkleding, megarijke ouders en blinkt uit op school. Als ze het verwijt krijgt alleen aan zichzelf te denken, besluit ze een nieuw meisje op school, Taj, te helpen door haar populair te maken. Cher's plannetje mislukt echter als Taj populairder wordt dan haar en ze beseft dat ze zichzelf moet redden... 


 

 

The Devil Wears Prada (2006) ♡

Deze film heb je definitely al (meerder malen) gezien, maar is en blijft geweldig: The Devil Wears Prada.  De film is gebaseerd op Anna Wintour, de hoofdredacteur van Vogue (Check de film The September Issue, verderop in dit lijstje). De film gaat over Andrea, die van een klein dorpje naar het grote New York verhuist waar ze een baan krijgt bij een van de grootste modebladen van de wereld. Als personal assistent van hoofdredacteur Miranda Priestley heeft Andres het maar zwaar, want de gemene Miranda blijkt op z'n zachts gezegd nog al lastig om mee te werken...

 

 

 

Coco Avant Chanel (2009) ♡

Uiteraard niet te missen in dit rijtje: Coco Chanel. Natuurlijk kent iedereen de little black dress en wordt Chanel No. 5 nog steeds ontzettend goed verkocht, maar wie zit er eigenlijk achter dit grote mode-imperium? De film gaat over Gabrielle 'Coco' Chanel voordat ze rijk en beroemd werd. Zo zien we dat dat ze opgroeide in een weeshuis, dat ze begon met werken in een klein accessoirewinkeltje en haar carrière in een stroomversnelling terechtkwam toen ze verhuisde naar Parijs. 

 

 

 

The September Issue (2009) ♡

The September Issue is een documentaire over Anna Wintour, de hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue. In de docu zijn Anna en haar team van redacteurs bezig met het septembernummer van 2007. Dit nummer bleek het grootste eenmalige exemplaar van een tijdschrift ooit te zijn: het magazine woog zo'n 2,5 kg. 

 

 

 

Confessions of a Shopaholic (2009) 

Rebecca Bloomwood is niet tevreden met haar leven. Ze heeft een saaie job en krijgt niet genoeg betaald. In elk geval niet genoeg om haar shopverslaving te kunnen financieren! Daarnaast heeft ze ook nog een tal van achterstallige rekeningen die ze niet kan betalen. What to do, what to do? 

Door flink te liegen op haar CV vindt Rebecca een nieuwe baan waar ze - ironisch genoeg - als financieel journalist in New York aan de slag gaat.
Maar hoe zal dit aflopen?

 

 

 

En? Welke fashionfilm is jouw fave? 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden