Fix it: 5x handige tips voor al je last minute fashion struggles

Fix it: 5x handige tips voor al je last minute fashion struggles

Neeee... Heb je net je nieuwe shirtje aan, ontdek je een enorme deovlek. Of heb je net nieuwe schoenen gekocht, zit er al meteen een kras op. Om gek van te worden, right?

Daarom hebben wij voor jou vijf tips samengesteld waardoor jouw dagelijkse fashion struggles iets makkelijker worden en je zonder problemen op tijd de deur uit gaat!

 

Tip #1: Zo maak je een einde aan die lelijke foundationvlek ♡

Je kent het wel. Ben je jezelf net lekker aan het optutten, valt er een klodder foundation op je net aangetrokken, schone top. Grrr!! Superfrustrerend natuurlijk, maar geen paniek! Wij hebben een aantal manieren waarop deze vervelende vlek eruit zal gaan. Zorg er om te beginnen voor dat je niet gaat wrijven (zo maak je het alleen maar erger) en ook geen make-up remover probeert.

 

Maak je gebruik van poederfoundation? Blaas dan eerst het losse poeder van je top af. Maak vervolgens een mengseltje van witte azijn en water en smeer een beetje op de vlek. Wrijf met een lepel of oude tandenborstel over de vlek en herhaal dit een paar keer tot de vlek er helemaal uit is. Bye, bye, stomme vlek!

 

Maak je gebruik van vloeibare of creme foundation? Dan zijn scheercreme en alcohol jouw redders in nood! Je kunt de vlek er in eerste instantie met alleen scheercreme proberen uit te krijgen, maar mocht dit niet lukken, dan meng je het met een klein beetje pure alcohol. Wrijf de creme er goed in met een lepel, zodat de stof het echt opneemt. Je moet je kleding hierna wel in de was gooien, dus voor je de deur uitgaat moet je helaas een andere top aandoen..!

 

Maak je gebruik van een foundation op oliebasis? Dan kun je de vlek verwijderen met afwasmiddel. Dit lost de olie in je foundation op en zorgt ervoor dat nadat je kleding is gewassen, er niets meer van de foundationvlek te zien is.

 

Tip #2: Zo fix je die vervelende ladder in je panty ♡

Ken je dat? Heb je net heel voorzichtig je panty, rokje en rest van je outfit aangedaan, kom je er vijf minuten voordat je moet vertekken achter dat er toch al een laddertje inzit. Pff, how annoying? Gelukkig is hier -behalve als het natuurlijk om een enorme ladder gaat- iets aan te doen!

Een kleine ladder kun je bij elkaar houden door middel van doorzichtige nagellak. Begin altijd aan de onderkant en smeer voorzichtig wat nagellak over de ladder heen. Should work!

Een andere oplossing is haarlak. Dit werkt vooral op kleine gaatjes. Om te voorkomen dat het gaatje groter wordt of uitgroeit tot een ladder, spuit je er een laagje haarlak op. De lak zorgt dus eigenlijk voor een extra beschermlaagje op je panty. Hoe handig is dat?!

 

NIEUWSBRIEF-WK-38-FOTO-2.jpg

 

Tip #3: Zo haal je de krassen op je mooie schoenen weg ♡

Oh no: een kras op je favo schoenen die je ook nog eens heel veel geld hebben gekost? Superzonde en heel erg balen natuurlijk. Maar... geen paniek! Jij hebt de oplossing namelijk gewoon op je make-up tafel staan: gezichtscreme. Poets de creme met een doekje op je gekraste schoenen en tadaaa: ze zijn weer als nieuw.

 

Tip #4: Zo haal je snel (zonder strijkijzer) kreukels uit je kleding ♡

Ah oh: nog maar een paar minuten op de klok en dan moet je de deur uit, maar die ene kreukel op je blousje kan echt niet! Je hebt geen zin om de strijkbout te zoeken, maar ook niet om je om te kleden. Relax, want er zijn een aantal manieren waarop jouw blousje binnen no time weer glad en strak is.

 

Ten eerste is het superhandig om een anti-kreuk spray in huis te halen. Dit werkt supergoed, is snel en ontzettend handig. Heb je dit niet, dan zijn er gelukkig nog een aantal andere opties. Zo haal je ook met een stijltang supersnel kreukels uit je kleding. Misschien niet heel handig voor grote oppervakken, maar voor kreukels in je mouwen of kraagje werkt dit prima. Zorg er wel voor dat de tang niet te warm wordt.

 

Een andere manier is om de kreukel heel lichtjes vochtig te maken en er vervolgens de fohn op zet. De hitte zorgt ervoor dat de kreukels uit je kleding verdwijnen. Let hierbij wel op dat je de fohn minimaal op 5-10 cm van je kleding houdt.

 

Naast bovenstaande tips werkt stomend water ook altijd goed. Hang je item dus naast je terwijl je douched of gebruik de stoom van een kopje thee of waterkoker. Houd je kleding erboven en je zal zien dat de kreukel verdwijnt!

 

Tip #5: Zo haal je die vervelende deovlekken weg ♡

Heb je net bedacht dat je je mooie zwarte top aan wilt doen, zie je ineens een dat er een e-nor-me deovlek op zit. Wrijven helpt niet en je raakt langzaam in paniek. Wat nu?! Gelukkig is hier een super easy oplossing voor, namelijk: babydoekjes. Supermakkelijk en handig!

Heb je geen babydoekjes in huis, dan is er nog een manier om de vlekken te verwijderen. Je kunt hier namelijk ook een jeans voor gebruiken. Wrijf met een spijkerbroek over de vlek en je zal zien dat-ie helemaal verdwijnt. Ideaal, toch? Want een jeans heb je altijd wel in de kast liggen!

 

En? Wat is jouw favoriete fashion struggle tip? Let us know! 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden