Always on-trend: Stripes

Always on-trend: Stripes

Streepjes. Zijn ze ooit uit de mode geweest? Volgens mij niet! Met streepjes zit je namelijk altijd en overal goed. Vooral de Bretonse streep vinden wij bij NoaNora he-le-maal te gek. Maar ook de varianten hierop dragen we met plezier.

Het begon allemaal met het simpele streepjes T-shirt, maar inmiddels zien we streepjes in alle soorten en maten. Je kunt er oneindig mee combineren en ziet ze in rokken, blousjes, tops en zelfs schoenen. Maar: hoe draag je streepjes items eigenlijk? En waarmee kun je ze combineren?

 

Stripes on stripes

Dit jaar zien we vaak dat verschillende streepjes met elkaar worden gecombineerd. Dat kan in verschillende kleuren én in verschillende maten. Dus smal, breed, horizontaal, verticaal: alles kan! Je kunt hierbij ook experimenteren met de diktes en kleur. Niets is te gek. :)

 

Shine bright

Een andere manier om streepjes te dragen, is om die stijl te combineren met felle kleuren. Draag bijvoorbeeld een zwart-wit gestreept topje op een knalrode rok, of draag een gele top op een gestreepte broek. Zo heb je een iets subtielere outfit dan streepjes op streepjes, maar val je zeker nog steeds op!

 

Mix it up

Wat we naast de streepjestrend ook veel zien, zijn de drukke printjes. Denk bijvoorbeeld aan bloemenprint of printjes met sterretjes, kusjes of stipjes. Je zou het misschien niet denken, maar deze twee stijlen zijn geweldig om met elkaar te combineren. Draag bijvoorbeeld een gebloemd jasje op een gestreept topje. Of andersom. Let hierbij wel op dat je voor een simpel, zwart wit gestreept topje kiest. Anders kan het toch net iets te druk worden!

 

Wist je dat…

… gestreepte kleding oorspronkelijk werd gedragen door Franse zeelieden, maar dat Coco Chanel hier een modetrend van maakte?
… er een gerucht gaat dat iedere streep op het matrozenpak stond voor een overwinning van Napoleon?
… horizontale strepen je altijd iets voller maken en verticale strepen juist slanker?
Jean Paul Gaultier ook heel veel streepjes gebruikt in zijn collecties?

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden