• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Privacy & cookies

Privacy statement

NoaNora respecteert de privacy van alle gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die jij ons verschaft wordt verwerkt in lijn met de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Telecommunicatiewet en andere relevante wetgeving. Wij gebruiken jouw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. NoaNora zal jouw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van jouw bestelling. Lees hieronder hoe wij met jouw persoonlijke gegevens omgaan.

Contactgegevens

Je kan ons bereiken via onderstaande gegevens:

NoaNora
Mr. J.B. Kanlaan 8
7715 PM Punthorst
info@noanora.nl

NoaNora gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te levereren:

  1. Als je een bestelling plaatst, hebben we jouw naam, e-mail, afleveradres en betaalgegevens nodig om de bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.
  2. Om het winkelen bij NoaNora zo aangenaam mogelijk te laten zijn, slaan we met jouw toestemming persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot de bestelling en het gebruik van onze diensten op. Denk hierbij aan IP-adressen, maar ook aan klik- en koopgedrag. Hierdoor kunnen wij de website personaliseren en nog beter aan jouw wensen voldoen.
  3. Met jouw toestemming gebruiken we jouw e-mailadres om je te informeren over de ontwikkeling van de website en over speciale aanbiedingen en acties. Als je dit niet langer op prijs stelt kan je, je afmelden via de link onderaan elke mailing.
  4. Als je bij NoaNora een account aanmaakt, bewaren we jouw gegevens natuurlijk netjes. In je NoaNora account slaan we informatie op zoals je naam en adres, telefoonnummer, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens, zodat je deze niet bij iedere nieuwe bestelling hoeft in te vullen. 
  5. Gegevens over het gebruik van onze site en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren.
  6. Wij gebruiken gegevens over klik- en koopgedrag voor direct marketing doeleinden, zodat wij jou advertenties kunnen tonen die zijn afgestemd op jouw interesses.
  7. Als je contact met ons opneemt, bijvoorbeeld telefonisch of per e-mail, verwerken wij jouw naam, e-mailadres en/of telefoonnummer om je van dienst te kunnen zijn en je vragen te kunnen beantwoorden of klachten in behandeling te kunnen nemen. Wij gebruiken de gegevens die je in dit kader verstrekt niet voor andere doeleinden.
  8. Als je contact opneemt via de chatfunctie op de website en akkoord gaat met het gebruik hiervan, krijgen we toegang tot de openbare informatie op je Facebookprofiel. Indien je dit niet wenselijk vindt, kan je er uiteraard voor kiezen om op een andere manier contact met ons op te nemen.

Grondslagen voor het verwerken van gegevens

De grondslagen voor het verwerken van persoonsgegevens zijn:

  • Het uitvoeren van een overeenkomst die wij met jou aangaan
  • Toestemming
  • Wettelijke plicht
  • Gerechtvaardigd belang.

Toelichting bij gerechtvaardigd belang:

Op grond van overweging 47 uit de AVG verwerken wij gegevens in het kader van direct marketing activiteiten op grond van ons gerechtvaardigd belang. Hierbij houden wij er uiteraard rekening mee dat wij jouw belangen hiermee niet schaden.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?

Indien je een account aanmaakt op onze website, bewaren we de gegevens die je in dit account opslaat totdat je het account weer verwijdert. Indien je een bestelling plaatst zonder account, bewaren wij jouw gegevens zolang als nodig is voor het afhandelen van je bestelling of om te voldoen aan een wettelijke plicht.

Als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief, bewaren wij jouw e-mailadres voor dit doeleinde tot je je weer afmeldt.

Als we jou een factuur sturen, gebruiken wij hiervoor jouw naam en adres. Het is wettelijk verplicht om facturen (tenminste) zeven jaar te bewaren. Dit doen wij dan ook. Ook vragen en klachten die betrekking hebben op een specifieke bestelling bewaren wij voor tenminste zeven jaar. In sommige gevallen bewaren we de gegevens langer, bijvoorbeeld wanneer een klacht tot een gerechtelijke procedure leidt.

Wanneer je reageert op iets dat wij op social media geplaatst hebben, zien we jouw naam, gebruikersnaam en/of profielfoto. Deze reacties blijven in principe voor altijd staan, tenzij wij de betreffende post of het gehele social media account verwijderen. Je kan reacties zelf verwijderen of, als dit niet mogelijk is, een verzoek bij ons indienen om de betreffende reactie te laten verwijderen. Op het gebruik van social media, zoals Facebook en Instagram, zijn de voorwaarden en de privacy- en cookieverklaring van deze diensten van toepassing en niet die van NoaNora.

Persoonsgegevens die wij verzamelen via cookies en die betrekking hebben op het functioneren en verbeteren van onze website blijven niet langer dan 24 uur bewaard.

Verwerking van persoonsgegevens door derde partijen

NoaNora is verantwoordelijk voor de verwerking van jouw persoonsgegevens. Dat houdt in dat wij bepalen welke gegevens we van jou verwerken en op welke manier. NoaNora maakt enkel gebruik van derde partijen ter ondersteuning van onze diensten:

  • Voor het versturen van nieuwsbrieven.
  • Voor het versturen van de door jou bestelde producten naar het door jou opgegeven adres.
  • Voor onze financiële administratie maken wij gebruik van een boekhouder.

Deze derde partijen worden aangemerkt als verwerkers. Zij verwerken gegevens enkel in opdracht van ons en gebruiken deze niet voor andere doeleinden. Wij proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van verwerkers die gevestigd zijn en gegevens verwerken binnen de EER. Soms komt het voor dat wij gebruik maken van diensten buiten de EER. Dit doen wij alleen als de betreffende bedrijven zijn gevestigd in landen die door de Europese Commissie als adequaat zijn aangemerkt. Met alle verwerkers hebben wij verwerkersovereenkomsten afgesloten.

NoaNora zal jouw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Beveiliging van jouw persoonlijke informatie

De gegevens die je op deze website neerzet, worden alleen gebruikt voor de verwerking van jouw bestelling. We waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en daarom zullen we jouw gegevens verwerken met de grootst mogelijke zorg. Wanneer je een bestelling plaatst of jouw rekening raadpleegt, worden je gegevens ten alle tijde beschermd en vertrouwelijk gehouden.

Beveiligd internet

De internetconnectie tussen jou en de NoaNora webshop is beveiligd. Met behulp van SSL worden transactiegevens versleuteld over internet verstuurd. Om te betalen met SSL is er geen speciale software nodig. Je herkent een veilige SSL-verbinding door de 'sleutel' of een slotje in de onderste statusbalk van je browser.

Verwijderen of aanpassen van uw gegevens

Je hebt het recht om de persoonlijke gegevens die wij van jou hebben opgeslagen in te zien, te laten wijzigen of te laten verwijderen. Daarnaast heb je het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van gegevens die wij op grond van ons gerechtvaardigd belang verwerken, het recht om verwerkingen te laten beperken (in afwachting van een ander recht) en het recht om niet te worden onderworpen aan profilering.

Neem contact op met onze klantenservice via e-mail: info@noanora.nl als je je rechten wil uitoefenen. Wij zullen zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen een maand reageren op je verzoek. Het is mogelijk dat wij aanvullende informatie nodig hebben om je identiteit te bevestigen voor wij aan jouw verzoek kunnen voldoen. 

Indien er een conflict ontstaat met betrekking tot het verwerken van gegevens, zullen wij altijd trachten er onderling uit te komen. Mocht dat niet lukken, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthouder. Kijk voor meer informatie over de Nederlandse toezichthouder op www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Wijzingen in de privacyverklaring

Deze privacyverklaring heeft betrekking op de diensten die wij op dit moment aanbieden. Mochten wij in de toekomst extra diensten aanbieden waarbij persoonsgegevens verwerkt worden, dan zal deze privacyverklaring gewijzigd worden. Dit geldt uiteraard ook bij wijzigingen in wet- en regelgeving. De nieuwe privacyverklaring zal gepubliceerd worden op de website. Mochten de wijzigingen van direct belang zijn voor jou of ingrijpend van aard zijn, dan zullen wij dit daarnaast ook rechtstreeks communiceren.

 

Cookies

Een cookie, ook wel bekend als webcookie, browser cookie of http cookie, is een bestandje dat wordt opgeslagen op je computer, smartphone of tablet wanneer je onze website gebruikt. Cookies zijn onder andere nodig om onze webshop goed te laten functioneren, om jouw voorkeuren en activiteiten op te slaan en om ervoor te zorgen dat je je gegevens niet steeds opnieuw in hoeft te vullen.

Gebruik van cookies door NoaNora

NoaNora gebruikt cookies welke wij kunnen opvragen wanneer je onze website bezoekt. Door middel van het surfen op onze website geef je toestemming aan ons dat wij een cookie op jouw apparaat plaatsen en deze opvragen wanneer je NoaNora in de toekomst nog een keer bezoekt. Wij gebruiken cookies onder andere om te volgen hoe vaak je onze website bezoekt, wat de inhoud is van je winkelwagen en wat je voorgaande aankopen waren, zodat wij inhoud kunnen bieden die relevant is voor jou. Om dit te kunnen doen gebruiken wij website functionality cookies, website analytics cookies, customer preference cookies en targeting cookies.

Daarnaast maakt onze website gebruik van een Facebook-pixel. Facebook plaatst via deze pixel first-party cookies om doelgroepstatistieken bij te houden en maakt het ons mogelijk gerichter advertenties te plaatsen. De data die door Facebook wordt verzameld wordt geanonimiseerd doorgegeven. Wij doen dit vanuit een commercieel belang.

Voor onze chatfunctie maken wij gebruik van ManyChat, een Facebook Messenger bot. ManyBot maakt gebruik van cookies, pixels en web beacons om trends te analyseren, gedrag van bezoekers te volgen, gerichte advertenties te kunnen tonen en om demografische informatie te verzamelen. ManyChat maakt ook gebruik van cookies om te zien met welk Facebookaccount je ingelogd bent via je browser of apparaat. Zie voor meer informatie de privacy policy van ManyChat: https://manychat.com/privacy.html

In de footer van onze website zijn social media iconen opgenomen. Deze iconen linken door naar ons profiel op de betreffende social media platformen. Zodra je deze platformen bezoekt, is het mogelijk dat zij cookies plaatsen. NoaNora is hiervoor niet verantwoordelijk. Raadpleeg voor meer informatie hierover de privacy- en cookiepolicies van de betreffende social media platformen.

Cookies verwijderen of het gebruik ervan limiteren

Het gebruik van cookies is een standaard in onze industrie en de meeste webbrowsers zijn ingesteld om cookies automatisch te accepteren. Indien gewenst kun je dit echter wijzigen, waardoor je voorkomt dat cookies automatisch worden geaccepteerd. Als je cookies van onze website specifiek niet wilt accepteren dan kun je dit doen op een cookie-voor-cookie basis, mits jouw browser dit toelaat. Als je ervoor kiest cookies te limiteren of helemaal geen cookies op te slaan, dan kun je de meeste functies van onze website, zoals het bekijken en bestellen van producten gewoon blijven gebruiken. Je moet jezelf er echter van bewust zijn dat niet alles meer zal functioneren zoals bedoeld. Als je cookies wilt verwijderen die reeds op jouw apparaat zijn opgeslagen raadpleeg, dan de help sectie van jouw browser.